Oktober 44, 659 mannen weggevoerd... slechts 48 keerden terug

De herdenking van de razzia die op 1 en 2 oktober 1944 in de gemeente Putten is gehouden vindt plaats op vrijdag 2 oktober. De herdenking begint om 19.00 uur bij het monument De Vrouw van Putten aan de Dorpsstraat.
Burgemeester H.A. Lambooij legt samen met zijn echtgenote een krans namens het gemeentebestuur. Hierna volgen de Stichting Oktober 44, verenigingen en instellingen en diversen gasten uit Duitsland .
Marissa van Dasselaar en Niek van Keulen van Basisschool met de Bijbel De Schuilplaats leggen namens alle Puttense leerlingen een krans.

Tijdens de plechtigheid wordt niet gesproken. Fanfarecorps Excelsior en zangvereniging het Puttens Mannenkoor zorgen voor passende koraalmuziek.
Na de officiële herdenking bestaat voor belangstellenden de gelegenheid om bloemen bij het monument te leggen.

  • Personen die de plechtigheid willen bijwonen, kunnen de herdenkingshof via de grote ingang aan de Van Haersma de Withstraat betreden. Om organisatorische redenen worden de beide zij-ingangen uitsluitend gebruikt door leden van het fanfarecorps en het zangkoor en door de kransleggers.
  • Voor bezoekers die slecht ter been zijn, staan stoelen klaar en er is een ruimte voor rolstoelen beschikbaar.
  • De gemeente verzoekt aanwezigen tijdens de herdenking hun mobiele telefoon uit te zetten. Instellingen, die tijdens het officiële deel van de herdenking een krans of bloemstuk willen leggen, wordt verzocht dit uiterlijk dinsdag 29 september te melden, telefoonnummer (0341) 359 600, e-mail
  • In verband met de razziaherdenking zijn de wegen rondom het monument op vrijdag 2 oktober tussen 18.45 uur en 20.00 uur niet toegankelijk voor het verkeer. Het verkeer wordt dan omgeleid. Ook geldt op die dag een tijdelijk parkeerverbod aan de Van Haersma de Withstraat.
  • De gedachtenisruimte is op 2 oktober tot 22.00 uur opengesteld.
  • na de herdenking is er koffie drinken in de Aker.
Stichting Oktober 44
Midden Engweg 1
3882 TS Putten

Design by Acadia