Stichting Oktober 44
 • Oktober 44

  Een aanslag van een verzetgroep bleek voor de bezetter aanleiding tot een vreselijke
  vergeldingsactie...

  Ongeveer 110 huizen werden in brand gestoken...

 • Oktober 44

  Putten was in oktober 1944 het toneel van de ergste wraakactie die Duitsers in de Tweede Wereldoorlog in Nederland hebben begaan.

  Vrouwen gingen de hongerwinter in zonder man.

 • Oktober 44

  Een echte, georganiseerde illegaliteit was er niet in Putten in de eerste jaren van de oorlog.

  Pas in 1944 kwamen enkele groepen tot stand.

Ladelund 17 – 19 november 2018


Op zaterdag 17 november reizen we eerst naar Wedel, waar we jaarlijks een bezoek brengen aan het voormalig kampterrein. Ook dit jaar worden we hartelijk ontvangen en krijgen een lunch aangeboden. Na het bezoek rijden we door naar Ladelund, waar na aankomst iedereen met zijn gastgezin naar huis vertrekt.

Op zondag 19 november bezoeken we de kerkdienst. Aansluitend worden er kransen bij de graven gelegd. De krans van de Stichting wordt gelegd door de heer en mevrouw Kroon. Ook namens de Jeugduitwisseling Ladelund – Putten wordt een bloemstuk gelegd door Felix Hansen en Jorik Dekker.

Hierna worden er bloemstukken gelegd bij de Duitse monumenten in Ladelund en Westre. Na de lunch is er gelegenheid voor ontmoeting in de Gedenkstätte. Hierna is gelegenheid om de nieuwe tentoonstelling te bekijken.

Op maandagochtend 19 november bezoeken we voor vertrek eerst het voormalig kampterrein. Hier wordt een bloemstuk gelegd door de familie Zegers. We rijden door naar Bergen-Belsen waar het museum en het kampterrein worden bezocht. Bij het monument wordt een bloemstuk gelegd door de heer en mevrouw Van Buuren. Na dit bezoeken rijden we terug naar Nederland. Na het diner in De Lutte reizen we verder naar Putten.

Stichting Oktober 44, Midden Engweg 1, 3882 TS Putten