Oktober 44, 659 mannen weggevoerd... slechts 48 keerden terug

De Stichting Oktober 44 nodigt u van harte uit op 2 oktober 2010 voor de presentatie van het boek van:

Don Bamberg Dossier NN


De herinnering aan de razzia van Putten die plaatsvond in oktober 1944 is onuitwisbaar.
Er zijn veel boeken geschreven over de razzia. Dit boek onderscheidt zich omdat de hoofdpersoon, en tevens de schrijver, niet met de razzia van Putten is weggevoerd maar wel een periode met de Puttenaren is opgetrokken in de kampen.
Zijn verhaal is zo bijzonder omdat Don Bamberg elf! concentratiekampen heeft overleefd, in de meeste van deze zaten ook Puttenaren. In Neuengamme en Aurich-Engerhafe heeft hij een aantal mannen uit Putten ontmoet en één in het bijzonder (Cor van Drie) beschrijft hij in zijn boek.

Programma
 

Om 19.00 uur vindt de officiële herdenking plaats, georganiseerd door de Gemeente Putten, bij het monument ‘De vrouw van Putten’, op de kruising van De Oude Rijksweg - Dorpsstraat in Putten.

Vanaf 20.00 uur bent u van harte welkom bij de boekpresentatie in De Aker, Fontanusplein 2 te Putten.

Na de ontvangst met koffie en thee zal de voorzitter van de Stichting Oktober 44 een welkomstwoord spreken, waarna Gert van Dompseler zal vertellen hoe het tot stand is gekomen, om dit boek uit te gaan geven.

Overhandiging van het eerste exemplaar.

Na afloop van de officiële presentatie bent u in de gelegenheid het boek, desgewenst gesigneerd door de auteur, aan te schaffen tegen een gereduceerde prijs van 17,50 euro (na 2 oktober zal het boek 22,50 euro kosten)

U bent van harte welkom!

Om een beeld te krijgen van het aantal te verwachten gasten vragen wij u om u van te voren aan te melden bij:


Gert van Dompseler
Midden Engweg 1
3882TS Putten
info@oktober44.nl
0341-357971  / 06-12410860

Stichting Oktober 44
Midden Engweg 1
3882 TS Putten

Design by Acadia