Oktober 44, 659 mannen weggevoerd... slechts 48 keerden terug

Op de eerste dag brengen wij een bezoek aan Bergen-Belsen. Wij hebben ruim de tijd om het indrukwekkende museum en het buitenterrein te bekijken. Bij het monument wordt een bloemstuk gelegd door de heer en mevrouw Kuiper en ons bestuurslid de heer Lubbersen. Aan het eind van de middag vertrekken we richting ons hotel in Bergedorf.

Het diner gebruiken we in ons hotel. Hierna wordt er in de kerk van Neuengamme een concert bezocht. Dit valt bij iedereen goed in de smaak. Na afloop van het concert is er nog een gezellig samenzijn. Omdat de bus al eerder naar het hotel moest vertrekken, worden wij door mensen uit Neuengamme met auto’s teruggebracht naar het hotel. Op zaterdag bezoeken wij het kampterrein.

Zoals elk jaar vindt er eerst het officiële gedeelte plaats bij de steen van Putten. Eerst wordt een bloemstuk gelegd bij de steen van Nederland door de heer Brandsma en zijn zus. Bij de steen van Putten wordt een krans gelegd door de heer Rozendaal en de heer Van Steeg. Na het lezen van Psalm 84 en Openbaringen 21 zingen wij ter afsluiting gezamenlijk 2 coupletten van het Wilhelmus. Hierna maken we nog een rondgang over het kampterrein. Na een heerlijke lunch bezoeken we het museum. Om 16.00 uur vertrekken we weer richting Putten.

Stichting Oktober 44
Midden Engweg 1
3882 TS Putten

Design by Acadia